Валентина Делиманчева Андреева во ново старо политичко друштво

Таа од ВМРО-НП се враќа во ВМРО-ДПМНЕ партијата од каде ја започна политичката кариера

И просториите на СИЗ-от станаа општински

По судското добивање на зградата на синдикатот и со делбениот биланс на Вила Зора и Радио Велес, нов простор за општината

Сто и четириесет години од раѓањето на Гоце Делчев

4-ти фебруари 1872 Кукуш...

Реакција на „ Метрудхем‘‘ за Зелената коалиција

Очигледно на Метрудхем не му е сеедно дали велешани ги сакаат, оти им порачаа дека не се добредојдени се заканија со суд. За греови се...

Велес осамна со плакати за непосакувана личност за директорот на Метрудхем

„Зелената сила“ му порача на Тони Димитриоски, „во Велес не си добредојден“

Замина Натали Сотировска

На мојата драга колешка, последно збогум

И новите лични карти со старите имиња на велешките улици

Граѓаните кои овој период ги вадат новите биометриски лични карти, се со старите имиња на 17-те променети улици

Св. Атанасиј Велики и Св. Кирил Александриски 31 јануари

Именден празнуваат: Атанас, (доаѓа од грчкото Атанасиос и значи бесмртен), Танас, Тане, Танаска, Насе, Насте...

Киро Камчев повторно на обвинителната клупа

Киро Камчев, директор на велешката фабрика за цигли АД Киро Ќучук вчера претпладне два пати седеше на обвинителната клупа во Основниот суд во Велес, за злоупотреба на службената должност.

Мамеле дека се измамени и го оштетиле Ветекс

Скопјанецот С.С. (62) и неговата фирмата ДПТУ „Анертекс“ се сомненичени дека сториле кривично дело „Лажно пријавување на кривично дело“ .

Градскиот парк уште недограден, уништен

Изминатите две ноќи украдени 30-тина стебла и уништена новата водоводна инсталација. Штетата 45 илајди денари

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »