Крстовден 27 септември

Празникот Воздвижение на чесниот крст, во народот познат како Крстовден, се празнува во спомен на наоѓањето на крстот врз кој бил распнат Исус Христос и во чест на неговото враќање од Персија во Ерусалим. Именден празнуваат: Крсте, Крстинка, Кристина, Христина, Кристијан

Велешани стравуваа дека сателитот на НАСА паднал во близина

Башино село, каде според ПМФ Сеизмологија беше епицентарот на земјотресот, како и повеќето велешани првично стравувале дека сателитот на НАСА падна тука нкаде. Патем тој падна утрово во Канада.

Истекува рокот за замена на старите лични карти

МВТ ги потсетува граѓаните кои не извршиле замена на старите лични карти со нови биометриски лични карти дека се должни тоа да го направат најдоцна до 27.02.2012 година.

Земјотрес во Велес, жителите во страв на улица

Претпладнево земјотрес од 4-5 степени ги истера велешани од нивнeте домови на улица. Засега нема штети и повредени

Разврската за убиството во Ореше, никако да започне

Обвинетиот Петровски дека е нaрачател на убиството, нема документација за што е испорачан во Македонија

Корпа за железнички постојки и нови возни линии

Велешани сметаат дека со три илјади патници секојден, потребни се повеќе возови до Скопје и назад, но и постојки во подалечните делови на градот. Железница се одби.

Сообраќајна некултура

Советниците бараат сообраќајната полиција да воведе ред кај возачите, кој автомобилите ги оставаат на колозовната лента, додека тие го завршат ,,домашното,,

Добредојде за есента, довидување на летото

Есента годинава почнaво петок на 23 септември во 11 часот и 5 минути.

Велес доби нова градска линија

Автобусите сообраќаат на релацијата до гробиштата во Раштани, секој ден претпладне

Рождество на Пресвета Богородица (Мала Богородица) 21 август

Празник на мајката на сите мајки

Булетус затворен

Кафената од која соседите немаат мирен сон, поради неиздавање на фискални сметки нема да работи две недели. Комшиите задоволни што барем толку време ќе одморат.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »