д-р Милчо Трајков реизбран за претседател на Републичкиот Црвен крст

Тој на оваа функција останува и наредните четири години

Украдени 750 метри шини и 1,3 км кабел

Во повеќе наврати, тројца арамии од Велес краделе од железничатка станица Теово

Украдена оградата од споменикот на 53-цата стрелани

Од овој споменик сега не остана ништо, откако претходно беше искршен, како овие луѓе и да не постоеле и некој да сака да ја збрише историјата, велат нивните блиски

Од куќа на земјоделец украдени 1,5 милион денари

Додека домаќините од Градско работеле в поле, од дома крадци им зеле евра, денари и злато

Св. апостоли Вартоломеј и Варнава (Вртолум) 24 јуни

Во народното верување посебно важен празник се смета Вртолум, денот кога сонцето се врти кон зима. Се верува дека тоа е тежок празник кога не се работи

Летото дојде, астрономски

Астрономски тоа доаѓа на 21.06 во 01:09 часот

Велешанец бегајќи пред глутница кучиња, удрил во автомобил

Поради сериозноста на повредата, нападнатиот пренесен на Клинички во Скопје

Половина век од епското бегство од најчуваниот затвор

Во ноќта на 11 јуни во 1962 година, Франк Ли Морис и браќата Џон и Кларенс Англин кои биле затворени поради кражба на банка, излегле на слобода.Со лажици ископале тунели и побегнале од Алкатраз. Потрагата се уште трае!

За Скршениот 11, за Един 5 години затвор

Во Основен суд Скопје 1 изречени пресудите за акцијата Диригент, за дел од т.н. Франкфурт мафија

Велешанец измамил газдарица во Штип

Со барање дека му требаат пари за болната мајка земал и невратил 3,5 илјади евра

Излетале од патот, слетале на пругата

Среќна околност е што тројцата млади минале со полесни повреди

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »