Свети великомаченик Георгиј Победоносец (Ѓурѓовден) 6 мај

Празник на обновувањето на природата и на животот воопшто. Именден празнуваат: Ѓорѓија, Ѓуро, Ѓурѓа, Ѓоре, Ганка, Ганчо, Гинка и др.

Кој ќе ги спроведува изборите во Велес

Именувани Општинските изборни комисии и за Чашка и Градско.

Крадел делови од железница

Велешанец со кражби на делови на Македонски железници ја оштетил за 250 илјади денари и заработи кривичнa пријави, за седум кражби.

Фатен амур капиталец од 21 кг

90 минути Марјан Манев со борел со риба, која не знаел ни што е додека не ја извадил на суво

Запленета еден километар рибарска мрежа

По сопствениците на мрежата се трага. Доколку мрежите останеле, ќе се нанела голема штета на рибниот фонд во езерото и нејзиниот подмладок

Томина недела

Првата недела по Велигден се вика Томина недела и е посветена на Светиот апостол Тома.

Патник не сакал да изгаси цигара, возот доцнеше 40 минути

Утринскиот патнички воз од Скопје за Битола во Велес стигна со 40 минутно задоцнување, бидејќи патник пушел во купето и не сакал да ја изгасне цигарата

Источен Петок – Балаклија

Првиот петок по Велигден се вика Источен Петок Балаклија, патрон празник на велешкиот манастир Св.Димитрија

Тројца арамии за еден месец ограбиле 13 автомобили

Краделе од автомобилите на велешани, при што направиле штета од 120 илјади денари

Ни ветувањата не ги одржуваат

И покрај ветувањата на локалните власти, шутот кој заврши на гробните места од изградбата на камената ограда, не се исчисти ни за Велгиден

Сообраќајка во центарот на Велес со двајца повредени

Едната од повредените девојки поради тешките повреди е испратена во Ургентниот центар во Скопје

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »