Затворски казни за малолетниците од ,,Сивот дом,, кај Порцеланка

Две години затвор за дете, за малолетникот кој се обиде да го убие домскиот доктор,три години затвор за силување

Нови бесплатни гробни места за социјални случаи

Новите гробни места се на гробиштата во Раштани

Нивото на Вардар во Велес во опаѓање

Просекот за Велес во април е 130 а утрово 114 м3/сек. На почетокот од месецов се предупредуваше дека постои опаност од нови поплави

На Велешко езеро Младост фатена група рибокрадци

Во време на ловостој уловите 17 кг сом, 15 кг крап и 3 кг амур.Вредноста на оваа уловена риба е околу 500 евра на црниот пазар.

Шопов нов претседател на Основен суд Велес

Тој ќе ја врши функција следните четири години

Парични глоби за две гатачки, две јатрви

Ако не платат ќе лежат по 170 дена затвор

Поправен потпорниот ѕид кај зградата на Бетон

Потпорниот ѕид на тротоарот од улица Алексо Демниевски, близу зградата на бетон неодамна беше поправен од локалната власт, откако беше опасност по минувачите

Велешанец прободен со нож

Прободениот надвор од животна опасност

Во заедничка гробница во Велес погребани 14 мигранти (фото)

Загинатите беа од Авганистан и Сомалија, во потрага по подобро утре, во несреќа завршија на гробитштата во Раштани

Во мај ќе се ,,отепаме од работа,,

Три продолжени викенди со по три дена одмор, на здравје!

Мигрантите на патот за спас и кон ЕУ, завршија смртно

Сведочења на лица кои учествувале во истрагата на несреќата. Меѓу починатите имало и деца, жени...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »