Алкохолот и гласната музика, проблем на кој велешани се жалат

Најголемиот број инциденти во угостителските објекти во Велес се случувале во „Ноктурно„ и „Импакт„. Во 2013 најмногу поплаки од граѓаните се на работењето подолго од законски предвиденото време и реметење со гласна музика

Велешани најчесто се расправаат семејно или меѓу соседски

Во пораст и омаловажувањата на полициските службеници

Шестмина велешани ќе го следат гласањето низ светот

Некој ќе оди до Вашингтон, друг до Венеција. Има и во Торонто, Стокхолм, Букурешт,Хаг

Во одбрана на името

Трибина во организација на Владиката Агатангел и Македонски манифест

Лани осум лица ги загубиле животите по велешките патишта

Тоа е двојно повеќе од 2012. Лани од сообраќај исклучени дури 441 возило, повеќето нерегистрирани и 371 возач поради немање возачка дозвола

Петровска в.д претседател на Основен суд Велес

Лазаров замина в пензија

Лани во Велес умреле 494 лица

Во општината регистрирани се 648 смртни сслучаи

Загина мотоциклист во Велес

Јане Цуцулоски (29год) излетал од патот и починал

Верувања и суеверија од Велес

Запишал Ѓошо Бојаџиов, објавено 1893 г. Ако му писне уото некому ќе му умре врсник. Ако му горат ушите некому го зборуат негде. Кокошките ако си легнујат рано годината ќе биде без берикет

Честитки за 8 ми март

И да не биде само еден ден во годината

Билјана Донева нов раководител на УВМК во Велес

Таа ќе раководи со матичното одделение

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »