Ново труење на животни во дворот на ОУ Васил Главинов

Затруени се 5 кучиња и една мачка. Постаениот отров е опасност по децата кои тука играат и за учениците.

ИО Димитар Влахов трет на средбите во Ниш

Велешките извидници освоија пехар во категоријата истражувачи

Шофер во Дервен го оштетил претпријатието за 2,5 илјади евра

Т.С. (43 год) не доставил извештаи за потрошеното гориво поради што се гони за кривично дело ,,затајување,,

Одлуките на Советите по 24 март не важат

Вон сила е одлуката за неплаќање на вода за социјално ранливите категории, ценовникот за користење на салата Бели мугри и одземањето на титулата почесен граѓанин на Трифун Костовски

Скокнал пред вереницата во провалија, се појавил утрото во болница

Филмска приказна на Ветерско со среќен крај. Зошто идниот младоженц скокнал пред невестата во провалија? Како го барале не го нашле а тој жив се појавил во болница??

Една година затвор за сообраќајка со еден починат

Сообраќајката се случи кај Сарамзалино, автомобилот на делницата Велес- Штип, возел пребрзо, излетал па починала сопатничката

И за шамари се одговара пред суд, тепањето не е од рајот излезено

Директор на училиште доби парична глоба оти удрил шамар на ученик, мајка условна затворска оти малтретирала ќерка, велешанец иста така условна за удирање шамар на дете. Пресуди на Основен суд Велес

Десетмина прилепчани кои ја сечеа шумата кај село Степанци со условни затворски казни

Обвинетите фатени како ја пустошат шумата, за неколку часа исекле околу 12 м3 дрво вредно 83 илјади денари. Автомобилите лада запленети

Опожарен автомобил кај Симпо

Автомобилот марка ,,пежо 106,,бил сопственост на С.П.

Од приказна до песна, по царска повелба загина Михов

За велешкиот учител Петар Михов народот, му испеа две песни. Од книтага ,,Песната и коренот,, на Никифор Смилевски

Учениците од Превалец со четири медалји на натпреварот во Хасково

На меѓународниот конкурс за компјутерски цртежи во Бугарија, учествуваа 786 ученици и цртежи

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »