Свети архиѓакон и првомаченик Стефан 9 јануари

Каменуван зашто проповедал дека во Исус не веруваат само лошите луѓе. Именден празнуваат: Стефан, Стефанка, Стефанија, Фанија, Фанка, Стојан, Стојанка, Стојмен

Чудотворна икона во град Велес

Од записите на Марко Цепенков. Икона која ги лекува болните

Свети Наум Охридски - Чудотворец 5 јануари

Исцелител и просветител на македонскиот народ. Именден празнуваат: Наум, Наумче, Науме, Наумка... За манастирот Св. Наум во продолжение

Бугарија го пушти Вранишковски дома

Бугарија го одби барањето за екстрадиција на екс Владиката Јован и тој може да си оди, но прашање каде е неговиот дом?

Ајде да го избереме настанот која ја обележа 2010-тата година

Одберете еден од седумте кои влегоа во потесниот избор

Свети свештеномаченик Игнатиј Богоносец 2 јануари

Игнат е детето што Исус го носеше во прегратка. Именден празнува Игнат. Според народното верување од овој ден започнува да расте денот

Годишнина од смртта на Андреја Карпузов, првиот аптекар во Македонија

Уште една личност која го означува Велес од минатото, за град кој го давал импулсот на живеењето во Македонија

Корпа за директорот на МЖ инфраструктура

Велешките советници му дадоа ново домашно на директорот на ЈП МЖ инфраструктура, бидејќи од доствениот одгвоор не се задоволни

Улица Св.Кирил и Методиј, изгради па поправи

Поправена улциата Св. Кирил и Методиј, откако жителите од овој дел на градот реагирале за неквалитетна изведба на патот

Преподобен Спиридон Чудотворец, 25 декември

Св. Спиридон направил чудо, кога за да ги демантира еретиците стиснал ќерамида во раката при што од горната страна излегол пламен, а од долната протекла вода.Празник на кондураџиите. Именден празнуваат: Спиридон, Спиро...

Полициска акција ,,Диригент,, или Франкфурт 2

Петмина велешани се уапсени од полицијата во рамките на акцијата Диригент, продолженеи на ланската ,,Велес,,. Тие заедно со двесетина други лица од три града се префрлени во Скопје. МВР излезе со официјална информација

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »