За Скршениот 11, за Един 5 години затвор

Во Основен суд Скопје 1 изречени пресудите за акцијата Диригент, за дел од т.н. Франкфурт мафија

Велешанец измамил газдарица во Штип

Со барање дека му требаат пари за болната мајка земал и невратил 3,5 илјади евра

Излетале од патот, слетале на пругата

Среќна околност е што тројцата млади минале со полесни повреди

Шест лица од велешко во регистарот на педофили

Пет се од Велес и едно од Мелница. Тие што се во затвор не се на оваа листа. Овие лица не смеат да бидат забележан на места каде што има повеќе деца градинки, детски игралишта, игротеки и паркови

Дуовден, 3 јуни Свети Константин и Елена

Празник на Светиот дух и на основањето на христијанската црква. Во народот овој празник најчесто е поврзан со душите на умрените.Свети Константин и Елена,првиот римски император што го признал христијанството

Задушница, 2 јуни Св. маченик Талалеј

Празник за почит на мртвите

д-р Милчо Трајков, старо нов претседател на Општинската организација на Црвен крст

Избрани новите органи и носители на функции на Општинската организација.

Седница за честење и славење

60 - тата седница на Советот на Општина Велес мина во славеничка атмосфера и заврши експресно после два часа активна работа

Славчо Чадиев е новиот претседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ

Тој на оваа функција ќе биdе во следните четири години

Потврдени 15 години затвор за педофилија врз сопствените ќерки

Апелациониот суд од Скопје ја отфрли жалбата на обвинетиот, со што стана правосилна пресудата за таткото кој блудничел врз неговите три ќерки.

Се Словенските просветители, Св. Кирил и Методиј 24 мај

Светите Кирил и Методиј кои ја создадоа првата словенска азбука, го издигнаа македонскиот говор од солунски на степен на прв словенски книжевен јазик и им дадоа писменост и на други европски народи

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »