Тодор Митушески пензијата ја дава за Црвен крст

Во градот има многу луѓе на кои им е потребна помош, но има малкумина кои даваат

Хуманитарна новогодишна божикна вечер

Ротари клубот и гостите од Лајонс клубот од Велес собрале осум илјади евра од продажба на уметнички дела

Митушевски хуманист на Велес, Андреевски службеник на годината

Надица Шкрекова со наградата за најстудент ,,Ѓорги Шоптрајанов. Градоначалникот Коцевски со честитка за Новата година

Куќата на Шукара, работена по нацрт на руски мигрант

Денес е сопственост на Весови. Нацртана е од инженер Слонцев од Русија.

Акција за отстранување на хаварисани возила

Со акцијата ќе се опфанат и автомобилите оставени на јавни површини со назнака ,,се продава,,

Се појави град што исчезна пред 57 години

Поради големата суша, шпанскиот град Мансиљ де ла Сиера се појави од водата по шест децении

Доаѓа зимата и астрономски и метеоролошки

Зимата доаѓа четврток во 17ч. 27 мин. Таа ќе биде не многу студена и сува. Снег во втората половина на јануари и малку во февруари

Оџачарот Ивица, исчистил 1,5 илјади велешки домови

За четири години тој се искачил на многу кровови, оспособил многу оџаци и носел среќа на многу сограѓани

Бетонски столпчиња уранати, безбедноста нарушена

Локалната власт бара решение како да се реши проблемот со заштитната ограда но и со одронот на камења кај Градскиот саат

Куќата на Глушкови работена по нацрт на музичарот Стефан Гајдов

Куќата се наоѓа близу Читушева чешма и денес го привлекува вниманието на минувачите

САД на АРМ и подарија Центар за симулации вреден 1,4 милиони долари

Бејли на завршување на посетата беше нагостен со војничко гравче. Претседателот Иванов ги посети војниците добороволци во велешката касарна

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201

АНКЕТА »

Дали ФК Борец 1919 ќе го мине баражот и ќе влезе во Прва лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »