Жени интелектуалки - Сара Бернар

Славена е како најголема глумица на преминот од 19 во 20 век, а во својата кариера го поминала патот од „малата, грда, глупава девојка“ до „божествената Сара“, како што ја нарекол Оскар Вајлд.

Мавели е химна на свадбите ( ретро)

Ретки се свадбите во Велес на кои нема да се испее Мавели а уште поретки се тие што ја знаат приказната за оваа песна.

Возачот кој извози 10 градоначалници

Бибецот сега му се посвети на пешачењето и планините, откако 40 години беше во кола

Сите велешки цркви Св. Илија

Каде за празникот, еве ја понудата

Тебе ти ги посветувам сите мои часови!

Љубовните писма на големите писатели

Џајкови го чуваат споменот на Миле и Ордан Поп Орданови

За нештата кои малку се познати во јавноста

Земи моме Македонче - велешанче

За љубовта меѓу велешанката Даниела и канаѓанецот Тодор

Коце, мајстор за пливки со нив се лови и на Вардар и на Алјаска

Досега изработил 60 илјади пливки, за на море, езеро, река

Љубовните писма ДОСТОЕВСКИ И АНА ГРЕГОРИЕВНА

Последните зборови на Достоевски: „Запомни Ана, секогаш жестоко те сакав и не сум те изневерил, дури ни во мислите“

Војна и мир во спалната на Толстој

Толстој му рекол на Горки: „Човекот преживува земјотреси, епидемии, страшни болести и најразлични душевни маки, но во сите времиња најмачната трагедија била и ќе биде трагедијата на спалната.“

Стоте жени на Пушкин!

Писмата на големите писатели до нивните љубовници и сопруги. Поетот Александар Сергеевич Пушкин не бил убав човек, но жените го сакале, всушност, воздивнувале по него.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »