Велешкото семејство Жарови го преживеа скопскиот земјотрес

И по пет децении сликите од рушењето на железничката и Хотел Скопје се мора за Маринка и Атанас Жарови. Телеграмата дека се живи патувала седум дена

Возови, бродови, пруга, езеро

Јавна расправа по идејата над Башино село да се гради брана, создава езеро, поместува пругата Скопје - Велес

Првиот воз кој стигна и замина од разрушено Скопје

50 години од земјотресот во Скопје. Велешанецот Тончаровски со негови колеги први организираа воз за повредените од разрушено Скопје

Украсната керамика на велешките мајстори Левкови, ги краси европските куќи

И по еден век откако биле произведени украсните предмети се уште се наоѓаат во Дрезден, Виена, Будимпешта

Старите дрвја опасност за куќите во Велес

Две паднати дрвја оштетија две куќи во градот за една година. Локалната власт стравува од екологистите при сечењето на старите дрвја

Живот под тезгата на пазариште

Иако вработен во Дервен и добива пари за кирија, тој живее како скитник на Градскиот пазар

Каменот на среќата кај Св. Недела

Зошто велешани доаѓаат на оваа црква на празникот Св. Недела? Каква лековита моќ има каменот?

По шести пат групна крштевка на реката Бабуна (фото)

Годинава 30-тина пред се млади беа крстени во водите на реката Бабуна

Урбана недисциплина во централното подрачје на Велес

Киоск поставен без дозвола, тезги за зеленчук и овошје на центарот на градот, граѓаните реагирааат надлежните ветуваат почитување на законот

Се гледа ли Солун од Солунска глава

Ова прашање го поставуваат многумина а одговорот го дава науката. Професор Ивица Милевски од Институтот за географија вели НЕ

Жителите на населба Порцеланка жедни на плус 35

Населбата со години е без вода, локалната власт најавува најбрзо можно решавање на проблемот

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »