Велес претставен пред дипломатите во Виена

На овој начин Македонската Амбасада во Австрија го започна културното патување низ градовите во Македонија

Гаснеа и вистински и лажни пожари

Противпожарнито воз на МЖ замина на одмор, до година на лето.

Каде е Велес на земјотресната карта?

Територијата на општината се каракатеризира со сеизмолошка активнoст со јачина од VII според MCS. Според инжинерско-геолошките карактеристики на тлото регионот спаѓа во сеизмички слабо осетливи средини.

Започна кампањата „Зачувај, не уништувај“

Целта на кампањата е зголемување на моралната обврска и одговорност на граѓаните во општината, особено младите, да покажат рационално и добро однесување и постапување со урбана опрема што е наменета и за нив.

Годишнина од смртта на велешките Илинденци

Одбележани 108-та годишнина од смртта на Тодор Христов Офицерчето и 104-тата годишнина од смртта на Јован Наумов Алабакот и Андреја Димов Докурчев.

Велешките планинари го освоија Балканот

Тројца велешани годинава се искачија на четирите највисоки врвови на Балканот, изминатиот викенд беа на Вихрен во Бугарија

Лекарот на Џексон го одложил повикувањето на брза помош

Од судскиот процес за смртта на Мајк Џексон. Виновен ли е докторот? Што пишува Њујорк Тајмс

Започна пописот 2011

Во велешко на терен до 15 октомври се 324 попишувачи.Доколку по неколку наврати не ве најдат дома, ќе се остави белешка дека треба да се јавите во пописната комисија

Годинава велешани потенко ќе го мачкаат ајварот на леб

Ниски цени, квалитетен пипер, ама нема пари кај велешани

Велешките советници работеа во ноќна смена

46-тата седница на Советот заврши рано утринава во 4 часот, по 16 часа работа

Турски специјалитети за велешани

Бројните посетители се уверија дека македонската и турската кујна имаат многу сличности. Јадењата кои ги сретнаа а беа уверени дека се македонски турлитава, мусака, кори, јајчаник, полнети пиперки, јанија, дознаа дека имаат турско потекло.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231

АНКЕТА »

Колку сте задоволни од настапот на македонските репрезентативци на ЕП во одбојка?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »