Пожар кај Порцеланка

Желбата да изгори сметот, придонесе да се запали сувата трева во околината на Порцеланка и да се закани по опасните хемиски материјали

Рамазан Бајрам

Рамазан е најсветиот месец во исламот во кој е објавен Куранот во 610 година. Празникот Рамазан Бајрам се слави по завршувањето на светиот месец. За цело време на светиот месец се држи строг пост. Бајрам е празник кој го слави духовното и телесното прочистување.

Недопрената убавина на планината Бабуна

Недопрената убавина на планината Бабуна на посетителите ќе им ја доближуваат планинарските друштва и домовите во селата Мокрени и Ораов дол, општина Чашка, кои се наоѓаат во нејзините пазуви.

Татко со трактор прегазил ќерка

Петгодишната Амра Ахмедова од селото Бузалковсо се бори за живот, по сериозните повреди што ги здобила откако татко со тракторот минал преку глава

Кавга со ножеви во кланица

Вработен во кланица во Велес бил ранет со нож од колега додека се расправале во минатата недела.

Кобната зграда на 11 Октомври бр 26

Тринаесетгодишно девојче од Велес падна од кровот на четирикатна зграда и се бори за живот.Ова е втор сличен настан во истито влез, за шест месеци

Грнчарите пак го завртеа колцето на кое работеше Рацин

Грнчарите пак го завртеа колцето на кое Рацин во неговата родна куќа, кога не пишуваше поезија, го заработуваше тешкиот работнички леб. Обид за заживување на грнчарскиот занает или само желба да се врати некогашното значење на овој занает, вака може да се толкува одржувањето на првата грнчарска работилница во Велес

Колоритните бои на Велес

Се повеќе новите фасади од куќите на велешани добиваат колоритни бои. Архитектите ова го поздравуваат, но какви пораки тие испраќаат?

Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) 28 август

Меѓу дванаесетте големи христијански празници спаѓа и празникот Успение на Пресвета Богородица, во народот попознат како Голема Богородица, не се слави смртта, туку вознесувањето на Богородица во небесните живеалишта.

Децата одземени и заштитени

Државата ги згрижи малолените девојчиња врз кој сексуално се изживуваше нивниот татко

Монструм, инцест, или невино обвинет татко??

Полицијата го обвини за родосквернување, тој вели дека е невин, децата објаснуваат тато си замина од дома, соседите дека е одличеn човек... Велешани во шок, живее ли во градот македонскиот Фрицл???

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »