Среќна Нова 2011 година

Барем за малку повеќе од лани, нека новата година Ви донесе поубави моменти

Советот оваа година работеше турбо

20 седници и 292 донесени акти се сработеното на Советот на општината за 2010 година.

Новогодишни награди за највредните велешани

Локалната власт им предаде награди на поединци кои дадоа белег за нормално живеење на градот.

Мостот кај железничка Рајко Жинзифов оштетен

Стотина жители од трите велешки села С`лп, Сопот и Белештевица се отсечени откако висечкиот мост се оштети од надојдениот Вардар.

Дедо Мраз дојде во ОУ Маца Овчарова и дневниот центар за деца со посебни потреби

Велешкиот градоначалник подели пакетчиња во Посебното училиште и Дневниот центар за деца со посебни потреби

Честит Божик за сите католици

На сите посетители на ТРМР од католичка вероисповед Честит Божик

Автомобилите на тротоар, пешаците на улица

Велешани мака мачат да најдат слободен паркинг простор Затоа ги освоија тротоарите. Пешаците сега се по улица

Зошто сакат да ја напуштат Македонија

Двеста средношколци од 14 града од Македонија со парада од Велес испратија порака до државата да размисли зошто 45 отсто од младите сакаат да ја напуштат земјава.

На војничко гравче и тулумба во ново отворениот војнички ресторан

Инвестиција вредна 16 милиони денари за војниците од велешката касарна каде да се хранат

Донација за црковната народна кујна

Кенди и Фокус на црковната народна кујна во Велес и подарија 60 кг зачин

Пробиен пат до Ногаевци, но неизвесно е колку тој ќе биде употреблив

Патот до Ногаевци пробиен, но како натаму ќе се одвива животот во селото

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »