Св. Ѓоргија празник на параклисот, каде Џинот изведувал настава на мајчин јазик и театарски едночинки (фото)

Тоа е најстариот храм во Велес, кој се уште прима верници

Што може во светот да се купи за 5 долари

Во Австрија можете да купите 1.36 килограми банани, во Франција 2.26, во САД 3.85, а во Етиопија 11.33 килограми

Сината Џамија се изгради и во Велес

Тоа е макета изработена од Маамер Абединов

Мала помош за голема среќа (фото)

Трет саем на храна, со хуманитарна цел во ОУ Блаже Конески

Мовембар собра 19 илјади денари

Средствата уплатени во Светското движење

Семејното насилство најчесто е психичко а има и физичко

Се јавува и над старите лица пензионери, поради финансиски причини. Годинава десетина предмети се правно завршени а има и една затворска казна за мажот насилник. Има и канцеларија за бесплатна правна помош

Лазо Смилев мајстор за тесто креации

Како пекар работел во фурните на Сармаале, произведвуал симит, наутлии, ѓевречиња. Како мајстор за тесто ги создал Железен мост, Саатот...

Лазар Смилев за 5 децении, подготви за секој Македонец по една пита

Питата се јадеше од 29 ноември до Прочка и тоа за појадок или ручек, никако вечера

,,Бомбата,, на Заев е со фитил од пролетните избори?

Трибина на опозицијата во Велес

Пристапот до Хабитат зградите, опасност по станарите

Улицата освен што не е асфалтирана таа е и неосветлена, неодамна една од станарките потешко се повредила на калливата улица

Кои се ,,среќни,, земји, и каде е тука Македонија?

Мапата од 151 држава открива кои делови на планетата претставуваат "оаза на среќата". Најсреќни се луѓето во.. Костарика а Македонија е на ... место

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »