На Томина недела на црквата Св. Недела (фото)

Каменот на среќата, за здравје на сите кои ќе минат низ тесниот отвор

Источен петок Балаклија, празник на градот (фото)

Прошетка низ времето и манастирот Св. Димитрија кој ги прима бројните гости на неговиот празник

Младите велешки волонтери од Црвен крст помагаа на две семејства за подобар живот

Материјална помош за Маневи –чија куќа изгоре и семејството Чолаковски кое брои 12 члена

Пресметка за Велигден на кој датум се паѓа

Догодина Велигден е на 8-ми април ама затоа во 2019-та ќе има пет дена одмор, Велигден е на 29-ти а таман ќе заврши овој празник ете го Први мај

Владиката Агатангел со Велигденско послание 2017-то лето Господово

Агатангел: Христос нé повикува да ја чуваме и браниме нашата православна вера, автокефалноста на МПЦ, самостојноста и унитарноста на македонската држава

Андреја Петкович (1837 - 1897)

Трибина за делото и животот на истакнатиот деец, преродбеник, поет и дипломат, роден во Башино село

Златна значка на АРМ за Панче Јамандиев првиот македонски војник

Јамандиев првиот македонски војник: Чесно го отслужив долгот кон народот и државата, без ниту еден ден отсуство

Запросување, преку дрон

Како Симон ја побара Бранкица за сопруга

Велосипедот на Јордан Ангелов, мина илјадници километри

Ангелов како велосипедист возел на многу трки, победувал но и поправал велосипеди

Одбележан Светскиот ден на бездомните животни

Здружението ,,Гласот на животните,, има згрижено 80 бездомни кучиња и 10 мачки за кои секојдневно се грижат, обезбедуваат храна, ги лекуваат.

Учениците практикуваа меѓуетничка толеранција (фото)

Целта на проектот е учениците од различна етничка припадност да се дружат и меѓусебно запознаваат, преку културата, обичаите

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »