Света Петка - летна

Култот кон света Петка кај нашиот народ е многу раширен. Таа се смета за заштитничка од разни несреќи, но и од многу болести

Кики Велики успешен пример на лице со хендикеп

Велешанецот Киро Димитриовски деновиве го прослави неговиот голем јубилеј 40 години работа, датум кој е посебно значаен бидејќи тој е лице со посебни потреби, слеп од мали нозе.

Сервис за помош на жртвите од семејно насилство

Во Велес започна да работи сервис за помош на жртвите од семејно насилство со кој правна помош ќе им се обезбедува на жителите на општините Велес, Градско и Чашка.

Поплочена и улицата Св. Кирил и Методиј

Заврши реконструкцијата на улицата Св. Кирил и Методиј со која старите коцки беа заменети со нови бехатон плочки

Затвор за сериски крадец, кој работел ноќна смена четири дена поред

Година дена затвор за велешанец кој изврши четири кражби за четири ноќи

Велес и Македонија ме преродија

Како го доживеа Велес младата полјачка,Халина Војислав која дојде во градот преку волонтерскиот програм на ЕУ

Забрана за движење низ шума

Се забрани движењето низ велешките шуми со цел да се намали опасност од големи шумски пожари и за да се заштити богатиот шумски фонд.

Мостот ,,Гемиџии,, попушта под товарот на времето

Мостот ,,Гемиџии,, во Велес е со сериозно нарушена статичка состојба а на него со голо око се видливи големи пукнатини,

Иванов и Прличков се повлекоа од местото советници

Членовите на Советот на општина Велес Асен Прличков и Панче Иванов, двајцата од СДСМ се повлекоа од советничките места.

Тајните на пештерите на Јакупица ги испитуваше македонско-белгиска експедиција

Пештерата над изворите на реката Бабуна а сместена под врвот Солунска глава беше цел на испитувањето на македонско - белгиската спелео- нуркачка експедиција.

Условна казна затоа што удри во воз

Љупчо Неделковски од Чашка заработи условна казна затвор затоа што удри во воз, преживеа тој и двете сопатнички, но ја загрозил безбедноста на луѓето во сообраќајот.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201

АНКЕТА »

Дали ФК Борец 1919 ќе го мине баражот и ќе влезе во Прва лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »