Брегот на езерото Младост узурпиран

Високите температури ги наполнија плажите од езерото, повеќе со кампери отколку со капачи

60 години од смртта на Панко Брашнар

Сеуште не се знае гробот на Брашнаров учесник на двата Илиндена, човекот кој дел од животот минал во српски, бугарски и југословенски затвори. Тој ги заборавил личните задоволства и семејната среќа, пред желбата за слобода и човечко достоинство. Му се поклонувам

Македонската и турската храна имаат многу сличности

Хотелот Романтик по втор пат е домаќин на единствениот гастрономски фестивал во земјава.Први се претставија турците

Од македонското наследство

Две прикаски поврзани за Св.Петар : Сељанинот, Христос, Свети Петар и Архангел Михаил и Свети Петар, Господ и сиромавиот, запишани од Кузман Шапкарев

Езеро, базен, Бабуна и поголем дел од Тополка се за бањање

Вардар и долниот тек на Тополка, низводно од Превалец се забранети за рекреација, наводнување и поење на стока

Единствениот велешки шапкар

Богдан Петров е последниот велешки шапкар, кој им ја покрива главата на велешани и во лето и во зима. Најмногу во работничкиот град, се трошат работнички капи

На 3-ти јули само 15 степени целзиусови

Управата за метеорологија овој ден во Велес измери скромни, повеќе зимски отколку летни, 15 степени целзиусови

Свети Наум Охридски - Чудотворец 3 јули

Исцелител и просветител на македонскиот народ

Венчавка било каде и кога

Од денес тазе младенците можат да склопуваат брак каде тие сакаат и кога сакаат, како во серијалот ,,Се за љубов,,. Ова задоволство ќе ги чини од 50 до 220 евра плус

Милица и Ненад, ѕвездите на шоуто „Јас имам талент“, зборуваат за победата

Глувонемите хип-хоп танчери ги освоија срцата на публиката и однесоа победа во вториот серијал на шоу програмата. Дел од наградата ќе го подарат на роднини и на деца на кои им треба помош.

Во велешкиот архив, се чува тапија стара 2,5 века

Богата документација од богатите велешки трговски семејства.Меморандуми од пред стотина години кои и денес изгледаат европски. Прошталното писмо на првоборецот Васил Антевски Дрен пред да биде стрелан.Документи кои биле јатаците на Јован Бабубнски, кој во која војска служел.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »