Мистериите на седум гробници

Листа од седум гробници на најголеми владетели во светот, за кои и денес не се знае каде се закопани. Нефретити, Алаксандар Велики, Џингис Кан, Атахуалпа, Текумеш...

Oживувањето на Илинден станува повик за мирен соживот

Човек на коњ го симболизира единството и пријателството.Сафет Авмедовски, од селото Подгорци во близина на Струга, е првиот етнички Македонец кој е исто така и Муслиман, што учествувал на коњаничкиот марш со кој се прославува македонскиот национален празник Илинден на 2-ри август.

Грнчаријата е велешки бренд

Две граѓански здруженија изработуваат сувенири

На плус 40 се подготуваат за минус 20

Велешкото семејство среде лето работи зимски волнени чорапи

Велешанецот кој освои медалји на пара олимпијадата а Велес немаше базен

Ангел Жабев има две бронзени одличја од Холандија 1980-тата

Познати жени - Елизабет Арден

Козметичките производи и парфеми со потписот на Елизабет Арден веќе со децении се синоним на луксуз и престиж.

Познати жени - Хелена Рубинштајн

Жената која на далечниот континент можеби барала само спас од несаканите кандидати за мажачка, во својот багаж како особена вредност и скапоценост носела креми за лице во 12 кутивчиња кои за неа ги спакувала мајка и, точно по една крема за секој месец што планирала да го помине во градот Колрејн, во Австралија

Жени интелектуалки - Сара Маргарет Фулер

Сара Маргарет Фулер (1810-1850) е американска новинарка, критичарка и застапничка на правата на жените, прва рецензентка и критичарка во новинарството. Нејзината книга „Жените во деветнаесетиот век“ се смета за едно од најзначајните феминистички дела во САД.

Писма на грчките војници за масакрите извршени во Егејска Македонија во летото 1913 година

Елинската армија ги гори сите славофонски села и ги убива сите славофони што ќе ги фати!

Жени интелектуалки - Сара Бернар

Славена е како најголема глумица на преминот од 19 во 20 век, а во својата кариера го поминала патот од „малата, грда, глупава девојка“ до „божествената Сара“, како што ја нарекол Оскар Вајлд.

Мавели е химна на свадбите ( ретро)

Ретки се свадбите во Велес на кои нема да се испее Мавели а уште поретки се тие што ја знаат приказната за оваа песна.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »