137 години семејна традиција на Боцеви фотографија

Повеќе од седумдесет години велешанецот Томе Боцев е верен на фотографијата и планинарството. Дел од досега необјавените фотографии во јавноста за посетителите на ТРМР. Уште во 1927-та мајка му била од дома, како невеста земена со автомобил, како се изнајмувал авион за пола саат летање над Велес..

Биолошка хаварија на стадото кози во Стари Град

Сточарот Јованче остана без половина стадо кози, кои необјасниво умираат

Од недела, летно сметање на времето

Ќе спиеме еден час помалку. Закон кој сите без исклучок го почтуваат...

Сметот во Велес ќе се собира само во ноќните часови

Оваа новина ќе стартува од 1-ви април

Семејство од Дервенски поток, ослободено од радиодифузна такса

По десетгодишна борба, железничарот од Велес сам се избори во правниот систем да не плаќа радиодифузна такса

Рибарски приказни од кејот на Вардар

Како дел од бројната армија стечајци, технолошки вишок, невработени го минува слободното време а истовремено помага на тенкиот домашен буџет

Се реновира капелата во Болница

Треба да биде готова за два месеци а обновата чини 30 илјади евра

Создаден регистер за вдомени животни

Меѓу активистите кои работеа на овој регистар и велешкото здружение Глас на животните а можат да го користат и велешани

Улицата се поплочи ама атмосферската вода се слева во зградите

Еден проблем се реши, а се појавија два нови

На бел грав, на чист Понеделник, на Мегдан

На овој ден, кога започнуваат Велигденските пости се собираат жителите од Мегдан да се одбележи Чист понеделник

Славчо Чадиев, во служба на граѓаните за подобар Велес

Славчо Чадиев кандидат за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата за Подобра Македонија

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »