Акција за отстранување на хаварисани возила

Со акцијата ќе се опфанат и автомобилите оставени на јавни површини со назнака ,,се продава,,

Се појави град што исчезна пред 57 години

Поради големата суша, шпанскиот град Мансиљ де ла Сиера се појави од водата по шест децении

Доаѓа зимата и астрономски и метеоролошки

Зимата доаѓа четврток во 17ч. 27 мин. Таа ќе биде не многу студена и сува. Снег во втората половина на јануари и малку во февруари

Оџачарот Ивица, исчистил 1,5 илјади велешки домови

За четири години тој се искачил на многу кровови, оспособил многу оџаци и носел среќа на многу сограѓани

Бетонски столпчиња уранати, безбедноста нарушена

Локалната власт бара решение како да се реши проблемот со заштитната ограда но и со одронот на камења кај Градскиот саат

Куќата на Глушкови работена по нацрт на музичарот Стефан Гајдов

Куќата се наоѓа близу Читушева чешма и денес го привлекува вниманието на минувачите

САД на АРМ и подарија Центар за симулации вреден 1,4 милиони долари

Бејли на завршување на посетата беше нагостен со војничко гравче. Претседателот Иванов ги посети војниците добороволци во велешката касарна

4-ти декември Ден на лицата со телесен инвалидитет

Проблеми со кои лицата се судруваат - недостиг на гинеколошки и стоматолошки столчиња наменети за оваа популација, архитектонски бариери, проблеми при вработување

Нагант револверите на вештачење, судот ќе решава каде ќе завршат

На дел од 18-те револвери смета локалната власт и Народниот музеј, како и семејството во чија куќа беа пронајдени

Вардар стигна утрово до ниво од 216 см, но опаѓа

Максимумот на Вардар постигнат утрово, за 1,3 м повеќе од просекот за декември. Нема пријави дека реката поплавила површини во велешко

Пузева чешма и Пузево трло

За жителите, тоа е велешко Водно оти од високо го гледаат градот

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »