И сабота по лична карта, пасош и возачка

ТРМР веќе ве информираше дека секоја прва сабота за дел од државните јавни служби е работна.

Јагма за станови на Хабитат, три за еден

На распишаниот конкурс за распределба на седум стана, во населбата на Хабитат, лоцирани во населбата Тунел, аплицирале 21 семејство а постапката кој ќе ги добие е во тек.

Кога велосипедист е побрз од железницата

Во понеделникот попладне беше бинго да се влезе во возовите на Македонски Железници, бидејќи тие беа преполни со патници а малку иамше патнички вагони

Благовец

Празникот Свето Благовештение меѓу народот познат како Благовец и се смета за тежок христијански празник, поради што тогаш не се работи. Се вбројува во постојаните празници и секогаш е на 7 април. Честит именден за Благој, Блага, Благица...

Во пресрет на манастирската слава на Св Димитрија

Во пресрет на Источен петок Балаклија, славата на манастирот Св.Димитрија, шпто треба да посетите четврток и петок. Не заборавете на параклисите Св.Недела, Св. Никола, Св петка, црквата Св Јован. Одете и до Црн камен.

Грешка која може да се исправи?

Младинскиот парк недостапен за лицата со посебни потреби и децата во колички

Христос воскресна, Навистина воскресна

Велигденска честитка од Митрополитот Повардарски, Владиката Агатангел

Велигден - најголем христијански празник

Православните и католичките верници го слават најголемиот христијански празник Велигден - Христовото Воскресение, ден кога Исус Христос ја докажал својата божествена моќ и воскреснал од мртвите.

Велигден

Како Јуда го предаде Исус за 30 сребреници, за Тајната вечера, за Неверниот Томо, за Прости им Господе не знаат што прават, кој ја изрече пресудата Исус да биде распнат, за Понтеи Пилат и Ирод во продолжение.

Зградата тоне, кој ќе ја спаси?

Поради подземните води, зградата кај театарот тоне.

Оштета за невремето кое го зафати лани велешко

Со 15 отсто ќе бидат обештетени велешките семејства кои во август лани претрпеа штети од невремето и поплавите кои го зафатија градот, реши Владата.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »