Свечена заклетва на 26-тата генерација војници доброволци во АРМ (фото)

Од оваа генерација новина, нема да бидат на обука само во велешката касарна, ќе престојуваат и во други гарнизони

Гемиџиите допловија по Вардар во Гевгелија (фото)

Реката годинава создавала проблеми при пловењето, ветерот сојузник на ,,Гемиџиите,,

ЕКСКЛУЗИВНО ТРМР открива: Прата регата по Вардар тргнала август 1953-тата

Ја сочинувале седумина младинци од Велес на 16-17 годишна возраст

Се роди малата Линар

Мигрантка од Сирија се породи во Македонија

Хороскопските знаци и болестите

Родените во јануари мака мачат со притисокот, тие во ноември со дијареа и ангина

По Вардар тргнаа Гемиџиите, годинава регатата меѓународна

Учествуваат стотина ,,Гемиџии, меѓу нив гости од Бугарија и Србија

Семејството бара одговор за смртта на Стојчевска

Смртта на педесетгодишната велешанка Верче Стојчевски ја разбранува јавноста во градот за тоа што се случувало критичана вечер во фабриката Дрекселмаер

Велешката група Кактус по 30 години повторно заедно

Зошто Кактус се една од групите обележје на времето и градот. Чаушот, Боре, Бегинот и Р`жарот се навраќаат на музиката пред три децении

Во Велес одбележан 20 јуни Светскиот ден на бегалците

И јас сум човек, мото на Светскиот ден на бегалците 20 јуни

Режисерката Ристевска од битолчанка стана велешка снаа (фото)

Таа склопи брак со велешанецот Спасе Петрушев, така битолскиот и велешкиот театар сватовски се поврзаа,

На Железничка во Велес, на пазар за возени точаци

Цената е до 50 евра а првите денови била и 20 до 30 евра. Имало и кога бегалците ги оставале велосипедите, за кои приусутните се бореле да ги добијат гратис

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »