Странските туристи треба низ Македонија да минат за пет часа

Влезот и излезот треба да бидат од различни гранични премини а отворени се пет

Дејвид од Шкотска дојде да живее во Велес и работи во Брако

Однесувањето на луѓето од Шкотска и тука е многу слично, дружељубиви се, пријателски се настроени, помагаат, се што можат ќе сторат за вас - вели Дејвид

По три дена, 39 повратници во хотел Монтенегро, од државен карантин заминаа дома

Со оваа новина им се два можност на повратниците, доколку скат со тестирање да докажат дека се негативни и веднаш да си одат дома а не по 15 дена државен карантин

И третата голема група повратници од странство го напушта карантинот од хотелот Монтенегро

Во хотелот ќе останат уште четири лица во државен карантин

ОЈО Велес отвори предмет по повикот на Агатангел за посета на црквите за Задушница

Велешкото обвинителство дало насоки на СВР Велес за обезбедување на податоци во однос на стореното дело и испитување на околностите дали содржи обележја на кривично дело

Распределени хуманитарните пакети од УСАИД по руралните средини во велешко

Им се помага на граѓаните и семејствата кои се најпогодени од економската криза предизвикана од вирусот ковид- 19. Пакетите со храна и хигиенски средства ги делат волонтери на ОО на Црвен крст Велес

Министерот Филипче го повика владиката Агатангел да го повлече повикот за масовна посета на храмовите на Задушница

Тоа е спротивнo на сѐ она што го правиме за спречување на заразата од ковид-19 и спротивно на уредбите на Владата - рече Филипче

Повардарската епархија на МПЦ-ОА ги повика верниците масовно во црквите за Задушница

Градоначалникот Коцевски побара да се преиспита повикот

Во Велес и повеќето македонски градови, се враќа делумен полицискиот час

Скопје, Куманово, Липково, Тетово, Штип, Јегуновце, Желино и Боговиње полициски час од четврток од 21 ч до понеделник до 5 ч.

Јавната администрација од денес на работа

Ослободени од одење на работа е група на лица, самохрани родители, хронично болни, бремени жени...

Говорникот од саботата кој повика на Џихат се извини, зборовите кој ги кажал не ги мислел

Мојот македонски јазик не е доволно усовршен, бев возбуден и поради тоа моите зборови се разбраа на начин кој и јас самиот не го оправдувам - рече Фрат Мемедовски

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »