Парична глоба оти чува срна?

Сопственикот на рибникот во Нежилово може да плати казна од 1,500 до 3.000 евра оти чувал диво животно дома. Ако го пушти тоа ќе биде жртва на дивите шумски ѕверови

Св. пророк Захарија 18 септември

Свети праведни Захариј и Елисавета, Празник на родителите на Свети Јован Крстител. Именден на Захарие и Елисавета

Дервен бележи загуба, советниците се караат кој е крив

За првите шест месеци од годинава ЈКП ,,Дервен,, забележа загуба од 7,5 милиони денари, што ги спротивстави велешките советници дали тоа е резултат работата на сегашното раководство или наследен проблем од претходната гарнитура.

Свети Симеон Столпник - Почеток на Црковната година, 14 септември

Ден за започнување на есенските земјоделски работи Именден празнуваат: Симо, Симеон, Симонка, Симона...

Уловени крапови капиталци

На велешкото езеро Младост изминатиот викенд двајца риболовци уловија два крапа капиталци, со вкупна тежина од 20 кг.

Турска традицонална храна за велешани

Турски традиционални јадења, песни и игри им беа претставени на велешани од страна на нивните сограѓани од турска националност со цел одбележување на Рамазан Бајрам.

Што се случувало во ресторанот Биг Фиш пред убиството на велешаните

Зошто саботниот број на Дневник, во Велес беше разграбен уште изутрина? За тие што не можеле да го прочитаат текстот, еве го во продолжение

11 септември Отсекување на главата на свети Јован Крстител

Според светото предание св. Јован и Исус биле блиски роднини, зашто мајката на Св. Јован Елисавета и била тетка на Марија, мајката на Исуса.Јован постојано ги проповедал позитивните животни принципи и жестоко го критикувал неморалот, лагите и развратот, кои во тоа време во Римската империја го достигнале својот врв. Посебно на удар на неговите критики бил управникот на Галилеја Ирод Антипа

Велес на Чашка и подари пожарно возило

Евентуалните огнени стихии, на големата површина на општина Чашка, полесно ќе се гаснат со ова осум тонско противпожарно возило

Пожар кај Порцеланка

Желбата да изгори сметот, придонесе да се запали сувата трева во околината на Порцеланка и да се закани по опасните хемиски материјали

Рамазан Бајрам

Рамазан е најсветиот месец во исламот во кој е објавен Куранот во 610 година. Празникот Рамазан Бајрам се слави по завршувањето на светиот месец. За цело време на светиот месец се држи строг пост. Бајрам е празник кој го слави духовното и телесното прочистување.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »