Вардар опаѓа, но поплави и направи голема штета

Нивото на реката Вардар во велешко опаѓа, но остави зад себе пустош и голема штета. Последна голема поплава беше во 1978-та година

Вардар поплави

Нивото на реката Вардар околу полноќ се стабилизираше. Останаа под вода големи земјоделски, магацински и производни површини покрај реката. Голема материјална штета

Мостот кај Ногаевци попушти под надојдениот Вардар

Мостот на реката Вардар кај Ногаевци го однесе реката, жителите заробени дома

Велешани нелегалното оружје го чуваат под перница

Велешани немаат појма дека можат да го вратат оружјето кое нелегално го поседуват или истото го легализираат, можност која нема да се повтори во блиска иднина

Воведение на Пресвета Богородица Пречиста 4 декември

Овој празник спаѓа во дванаесетте големи христијански празници.Тој е празник на воспитувањето на младите

3-ти декември Светски ден на лицата со посебни потреби

Заборавени и маргинализирани, на нив се сеќаваат само ден два пред 3-ти декември денот на лицата со посебни потреби, останатите 360 дена се прескокнати

Материјална помош за децата од социјално загрозени семејства

Фондацијата ,,Фокус,, заедно со игротеката ,,Том и Џери,, на велешките деца кои живеат во сиромашни услови им подарија облека и играчки.

Да им помогнеме на децата со посебни потреби

Здружението на родители на деца заболени од церебрална парализа ќе го обележи 3-ти декември Светскиот ден на лицата со посебни потреби со три хуманитарни концерти

Бетонирана улица кај второ кладенче, ромите во Велес заборавени

Локалната власт пушти во употреба бетонирана улица во месност каде живеат Роми, тие пак незадоволни од статусот во заедницата.

Во кругот на касарната ќе се градат станови за воените лица

започна реализацијата на изградба на станови наменети за лица на служба во АРМ

Дрогата зема крвав данок во градот

Тројца починати нарко зависници за неколку месеци во Велес, при што за три до четири пати е зголемен нивниот број за последните три години.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »