ОК на ВМРО-ДПМНЕ Велес го одбележа роденденот

Низ сите овие 29 години, низ комитетот поминале многу луѓе, многу членови кои допринеле со своето знаење, искуство и желба за подобрување на функционирањето на партијата и државата - кажа претседателот Игор Здравковски

Населување на ситен дивеч во велешките ловишта

Во ловиштата на ЛД ,,Руен,, пуштени се 750 полски еребици и 370 фазани. Бројни ловџии од странство доаѓаа да ловат во велешко, Грци, Италијанци и Шпанци

Повторно патничките возови стојат на стојалиште Ореше

Застануваат патничките возови наутро од Скопје и навечер од Битола

На плажите на езеро Младост потребни се чешми, санитарии и осветлување

Водите од акумулацијата езеро Младост се од втора класа

Кого од велешани на раководни функции разреши Владата

Тројца велешани се на листата на сменетите и двајца од Управни одбори

Жителите на историското Горно Врановци оти се во заштитено подрачје, не можат да ги легализираат куќите и да добијат струја

Поради тоа што во селото има четири спомен куќи од НОБ каде во текот на 1944-та престојувало и работело раководството на НОБ, тоа е прогласено за културно наследство

Претседавачот на Советот, Петров поднесе оставка

Оставката ја поднел ,,од лични и професионални причини,,

Две каснувања на змија во велешко годинава

И во двата случаи се земјоделци кои работеле во поле

Новото раководство на СДСМ Велес од денес на терен

Воведеме нов модел на делување, на лице место, на маалски и урбани средби со граѓаните - кажа Стево Крстевски, новиот претседател на ОО СДСМ Велес

Во велешко се помалку склучени бракови

Бројката на склопени бракови последните десет години во опаѓање. Лани се развеле 43 брака. Каква е состојбата во Општините Градско, Лозово и Чашка.

Од сабота почнува со работа базенот ,,Летно задоволство,,

За вечерното отворање концерт на Ана Кокиќ

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231

АНКЕТА »

Колку сте задоволни од настапот на македонските репрезентативци на ЕП во одбојка?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »