Сестрите Слабеви, Љуба, Вера и Нада прва повоена македонска тројка

За трите велешки сестри Вера, Нада и Љуба, кои како прва повоена тројка во Македонија се родени велешанки. Иако во времето на комунизмот се крстени по овој голем христијански празник.За нивното кумство лично од Тито

Светите маченички Вера, Надеж, Љубов и мајка им Софија 30 септември

За денот на љубовта, надежта и вербата....

Тројца велешки советници тврдат антикорупциска греши

Тројца велешки советници тврдат незаконски се обвинети дека не поднеле изјава за интереси, поради што против нив има поднесено барање за прекршочна постапка.

Стечајците, синдикатот ги остави на улица

Здружението на стечајни работници и технолошки вишок СТРАВ од Велес остана без простории за работа откако Сојузот на синдикатите им наредил да си заминат поради неплатени сметки.

Комисијата за полагање возачки проработе а проблемите останаа

По половина година велешани можат повторно да полагаат возачки испити но како да се решат заостанатите парични проблеми

Почина Ордан Николовски, поранешен градоначалник на Велес

По долго боледување, на 27 септември 2010 година почина г-дин Ордан Николовски поранешен Градоначалник на Велес.

Воздвижение на Чесниот крст (Крстовден) 27 септември

Празникот Воздвижение на чесниот крст, во народот познат како Крстовден, се празнува во чест на наоѓањето на крстот врз кој бил распнат Исус Христос и во чест на неговото враќање од Персија во Ерусалим.Именден празнуваат: Крсте, Крстинка, Кристина, Христина, Кристијан...

Таблото комплетирано

Комплетирано е таблото со фотографии на сите велешки градоначалници, кое се наоѓа во холот на општина Велес

Рождество на Пресвета Богородица (Мала Богородица) 21 септември

Во чест на денот на раѓањето на Марија, идната мајка на Господ Исус Христос Светата христијанска црква го востановила празникот Рождество на Пресвета Богородица, празник во народот попознат како Мала Богородица што секоја година се празнува на 21 септември

Парична глоба оти чува срна?

Сопственикот на рибникот во Нежилово може да плати казна од 1,500 до 3.000 евра оти чувал диво животно дома. Ако го пушти тоа ќе биде жртва на дивите шумски ѕверови

Св. пророк Захарија 18 септември

Свети праведни Захариј и Елисавета, Празник на родителите на Свети Јован Крстител. Именден на Захарие и Елисавета

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »