Младите Германци Флориан и Карина, една година жители на Велес (фото)

Двајца млади Германци дојдоа да работат во Маркарт Македонија,и живеат во Велес

Во велешкиот суд одбележан 25 октомври Европски ден на граѓанска правда (фото)

Отворен ден за посета на граѓаните. Гости учениците од Економска и Гимназија

По шести пат се возеше велосипедската тура „Питијада 2019“ (фото)

Учествуваа 250 велосипедисти рекреативци кои возеа по две патеки во должина од 44 км или 27 км

Командата за обука (КОД) со нов командант

Должноста од досегашниот командант на КОД, полковник Љубенчо Петровски ја прими бригадниот генерал Методи Хаџи Јанев кој досега беше командант на Полкот за специјални операции

ОУ Трајко Андреев не постои, но спомените останаа (фото)

Поранешните вработени од ОУ Трајко Андреев го одбележаа патрониот празник на училиштето 17 октомври

,,Есенските плодови на нашата трпеза,, за социјално ранливите категории семејства

Велешките пензионерки во хуманитарна мисија за помош на Светскиот ден на гладот

,,Помислете на нас,, - Недела за борба против гладот

По училиштата поделени бонови во вредност од 20 денари

Во Велес отворен првиот регионален Центар за стимулација раст и развој Старс (фото)

Александра Јорданов: Навремено откривање на проблемот - сигурно решение. Работиме на препознавање и детерминирање на проблемите кои се појавуваат кај секое дете индивидуално

Велешанецот Штерјовски со милионска добивка на Државната видео лотарија

Гордан, кој работи на брод, доби 1,6 милиони денари

Детската градинка ,,Маргаритки,, со сензорен двор (фото)

Сензорна градина е место каде децата од градинка имаат можност да почувствуваат бројни сетилни искуства и преку различни активности да се стимулира нивниот сензорен и моторен развој

Во велешката касарна започна регионална воена вежба ,,РЕГЕКС 19,,

Целта на вежбата е оспособување на штабен армиски персонал за работа во мултинационална средина при планирање и водење на мировни операции предводени од НАТО. Учествуваат околу 230 претставници од 18 држави од 4 различни континенти

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »