Некогашните команданти во АРМ со апел да се зголеми бројот на војници доброволци

Имавме по 500 војници регрути, сега се по 50-60 лица - вели пензионираниот генерал потполковник Адил Газафер

За Пекмез пазар во Велес

За малку познатиот Пекмез пазар во градот за кој пеат Распеани Велешани

Со болно дете во редица за дома, на скопски аеродром

За искуството на семејството Велковски при враќањето во Македонија

26 години од Командата за обука

Се одбележува годишнината од доаѓањето на првиот регрут во редовите на АРМ а тоа беше на 13 април 1992 велешанецот Панче Јамандиев

Споменикот на Ататурк ќе се постави во паркот Каршијака

Тој е подарок од братската општина Каршијака од Турција, беше со години во пожарната а висок е три метри

За сообраќајката пред ПАБ

Аце Славевски: брутално бев претепан од полициски инспектори, без никаква причина

Папокот на анамата најдобро благо на 23-тото дружење Благцето на Баба

Манифестацијата има натпреварувачки карактер и хуманитарен, се собраа средства за помош на сограѓанин

Децениска традиција, за Благовец се дупат ушите за обетки

Во дуќанот на Зографски денес се чекаше ред за дупење на ушните кесички, меѓу децата беа и неколку машки

Верувања и суеверија за сеништа во Велес

Што Марко Цепенков запишал за сеништата во кои велешани верувале и раскажувале

7-ми април 1941 кога Велес беше бомбардиран од Германските фашисти

Фотогафии кои за прв пат се достапни до јавноста по бомбардирањето на Велес

Распоред на Богослужбите за Велигденските празници и за Источен Петок Балаклија

Годинава за прв пат ќе има вечерна богослужба и во црквата Св. Кирил и Методиј, започнува во 23 ч.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201

АНКЕТА »

Дали ФК Борец 1919 ќе го мине баражот и ќе влезе во Прва лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »