Подновен е извидничкиот центар во Голозинци

Изградена е летна училница и уреден простор за кампување

Еве го и таблото на генерацијата матуранти 1957

Завршиле 82 ученика, денес се живи 35 и 2 професори. Изработено е од фото студио ,,Манушев,,

Шест децении од матурата во Младински дом, шест децении незаборав

Присетување на најубавиот период од животот, на генерацијата матуранти 1957-ма од Гимназијата Кочо Рацин, прва која од прво одделение, во слободна Македонија учела на мајчин македонски јазик

Костовски – и натаму се чувствувам почесен граѓанин на Велес

Одземањето на титулата има политички корени, се огласи Трифун

Советниците прашуваат, ги чекаме одговорете

Колев праша што сработиле градежните инспектори, Саздов зошто Велес се гуши во ПМ 10 честички, Тевчева како знамето на ,,Ќосето,, се најде на Градскиот саат

Костовски повеќе не е почесен граѓанин на Велес

Советниците со мнозинство гласови му ја одземаа титулата поради изјава која ги налути Егејците, а е добиена поради посебен придонес за културата и заштитата на националното наследство на Велес и Република Македонија

И луѓето и кучињата скитници, уништија дел од пролетниот цветен насад

ЈКП Дервен започнаа со ново засадување на нов расад, ама до кога со ваквите лоши навики

8-ми мај ден на Меѓународното Движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина

Бројни велешани во рамките на локалната активност си мереа шеќер во крвта, притисок и добија лекарски совети

Велес под молњи (видео)

Четвртокот вечерта 4-ти мај Велес под канонада од громови

Почина Дампе

Велешката театарска сцена остана без еден од своите гордости, Ѓорги Бисерков Дампе (1941-2017)

Ќе остане ли Трифун Костовски без титулата почесен граѓанин на Велес

Советниците од владејачката ВМРО-ДПМНЕ ја поддржа иницијативата на здружението ,,Ѕвезда,, кои се навредени од изјава на Костовски

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »