Локалните избори распишани, но многу непознати за учесниците

На 24 март ќе се одржат локалните избори, СДСМ најавува бојкот, ВМРО-ДПМНЕ уште нема кандидат, а општинската изборна комисија без претседател, заменик и секретар

Ќе биде ли осветена во мај црквата Св. Кирил и Методиј?

Единствено зависи од мајсторите кои ја фрескоживописуваат внатрешноста

Народни обичаи Игнат во Велес

Како се одбележувал Игнат, 2-ри јануари во Велес во 1934-та година

Честит Божик. Христос се роди!

Берикет и к’смет во куќи да Ви царува

Божикно послание на Владиката Агатангел

Бог го создаде светот во кој сè беше сосем добро, но, човекот не успеа да го одржи единството на благодатта и мирот и со направениот грев внесе неред и го изопачи целиот богодоверен свет

Суеверија од Велес

Што запишал Џинот во „Цареградски вестрник“, бр. 88 (21.јуни 1852)

Реконструирана е Велешката гемија!!!

Љупчо Данов авторот на откритието дека во Велес уште во 1869-та се подготувала пастрмалија, за имињата на старите маала, за фурната на Саздо, открива како дошол до овие податоци. И најавува дека ја реконструирал ВЕЛЕШКАТА ГЕМИЈА која годинава ќе ја претстави

МИЛИОН посети на ТРМР во 2012 !!!

Најстариот велешки портал, со осум години стаж забележа рекордна посета

И велешките полицајци возат шкода јети

Нови четири возила доби и СВР Велес

Студентите нови грубетчии, со дестинација САД

Се почесто слушаме како нечија ќерка или нечиј син заминале на четиримесечна работа во Америка. Две илјади млади на овој начин заминуваат секоја година

Среќна Нова 2013 година

Барем за малку повеќе од лани, нека Новата година Ви донесе поубави моменти

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »