Неофицијални резултати од ДИК за вонредните парламентари избори, СДСМ победи со 46 пратеника

Во 3-тата изборна единица 10 мандати за ВМРО-ДПМНЕ, 9 за СДСМ и еден за ЛЕВИЦА

До 19 ч. во велешко излегле 47 отсто гласачи, што е далеку помалку отколку за парламентарни пред четири години

Во Лозово, Градско и Чашка висока излезеност. Вечерва се гласа до 21 ч.

Излезеноста во 17 ч. во велешко 40 отсто, падна во однос на претседателските од 2019-та и пониска од парламентарните избори од 2016-та

Одзивот и во соседните општини Градско, Лозово и Чашка

Излезеноста за ОИК Велес до 15 ч. била 35,86 отсто, повторно повеќе од ланскиот прв круг за претседател

И во соседните општини, Градско, Лозовo и Чашка повисока излезност отколку лани во прв за претседател

Излезноста за ОИК Велес до 13 ч. била 28,77 отсто, дури за шест отсто повеќе од ланскиот прв круг за претседател

И во соседните општини Градско, Лозовo и Чашка повисока излезност отколку лани во прв круг за претседател

Денес гласаа лицата со ковид-19 и во самоизолација

Во Велес и Лозово гласаа десет лица за вонредните парламентарни избори

Колку гласачи има запишано во избирачките списоци во велешко и околните општини

Во Bелешко и Градско има помалку гласачи отколку на ланските претседателски избори а повеќе во Чашка и Лозово

Ристовски од Интегра, ќе ја вратиме насмевката на лицата на Македонецот

Говорниците порачаа дека е време за промени и дека со нивната програма ќе понудат ново на македонската политичка сцена и ќе ја вратат радоста во срцата на граѓаните

Колку гласачи ќе гласаат понеделник и вторник на вонредните парламентари избори

Понеделник ќе гласаат лицата кои се позитивни на кoвид-19 или се во самоизолација и вторник на 14-ти јули болните и немоќните лица

Шест избирачки места во Општина Велес со промената локација за гласање

Три се во Велес а три во велешките села Кумарино, Дурутовец и Ораовец

Велешанец каснат од змија додека работел на нива кај Караслари

Во првите шест месеци од годинава на Инфективно одделение регистрирани 13 каснувања од кучиња и мачки

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »