Старецот и галапчињата

Богдан секојдневно ги храни галапчињата, во Малиот парк

И хуман и скромен

Илков донираше дел од собраните средства од Водици за лекување на штипјанецот Стојанов, како и за црката во изградба во село Челошово

Обезбедена документација за аграрните реформи од Повардарјето

Подрачното одделение во Велес на Државниот архив обезбеди 400 кутии архивски материјал од 1945-та до 2003-та од Вардарскиот регион

Хуманоста затаи

Семејството Бошкови од Дворови без дом и без иднина

Се врати во Фукушима за да ги прехранува животните

Наото Мацумура се грижи за напуштените животни во градот уништен од нуклеарка

Село на крај на светот

До селото Билингс се доаѓа само со авион. Просечната температура зиме е минус 13 а лете плус 5. Са наоѓа на крајниот исток на Русија

Еко- велосипедски крос низ Велес (фото)

Екологистите од Вила Зора ја подигнаат свеста за редовно возење велосипед и со години бараат да се изгради велосипедска патека за безбедно возење

Петок астрономски доаѓа пролетта а ќе има и затемнување на сонцето

Петок ноќта ќе биде колку и денот по 12 часа. Пролетта ќе трае до 21 јуни а метеоролозите најавуваат топол април месец

Хабитат е одличен пример на соработката меѓу Американците и Македонците

Американскиот амбасадор во Македонија Џес Бејли во посета на Велес

Кој е најстудениот град на светот?

Дали е тоа Јелоунајф во Канада,или е Уланбатор во Моголија или пак е тоа Јакутск во Русија?

Целерот борец против пролетен замор

Ги топи калориите, холестеролот и го намалува крвниот притисок

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231

АНКЕТА »

Колку сте задоволни од настапот на македонските репрезентативци на ЕП во одбојка?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »