Во Велес регистрирани само 13 куќни совети

Само 13 згради во Велес го испочитуваа Законот за домување и регистрираа куќни совети.

Св. седум маченици Макавеи 14 август

Според црквата денес 14 август започнува Богородичниот пост. Според народните верувања овој ден е тежок празник, не се работи и според него се прогнозирало времето за цела година

Пампурот најстариот бомбонџија во Велес

Нема позначаен настан во градот од било каков вид, спортски, културен, верски а на него да не биде присутен и Мемет Пампуров кај велешани познат како Пампурот, последниот и бонбонџија во градот.

Св.Пантелејмон по прв пат како патрон на Велес

Велешани годинава прв пат го чествуваа верскиот празник Св. Пантелејмон како патрон, заштитник на градот.

Во Велес се чествува „Свети Великомаченик Пантелејмон “ - заштитник на градот

Во црквата „Свети Великамаченик Пантелејмон“ во Велес, Повардарската Епархија и Општина Велес првпат се чествува СВ. ВМЧ Пантелејмон како светец- заштитник на градот.

Шеснаесетгодишно момче од Велес се удави во Охридското езеро

Во водите на Охридското езеро на т.н машка плажа во Струга доцна во неделата попладне се удави шеснаесетгодишно момче од велешкото село Бузалково.

9-ти август Св. Климент Охридски и Св. Пантелејмон ( патрон на Велес)

Голем македонски и општохристијански празник Денеска се празнува споменот на св. Климент Охридски кој е упокоен на денешен ден 916 година. Денеска светата православна црква го празнува и споменот на големиот исцелител свети Пантелејмон.

Света Петка - летна

Култот кон света Петка кај нашиот народ е многу раширен. Таа се смета за заштитничка од разни несреќи, но и од многу болести

Кики Велики успешен пример на лице со хендикеп

Велешанецот Киро Димитриовски деновиве го прослави неговиот голем јубилеј 40 години работа, датум кој е посебно значаен бидејќи тој е лице со посебни потреби, слеп од мали нозе.

Сервис за помош на жртвите од семејно насилство

Во Велес започна да работи сервис за помош на жртвите од семејно насилство со кој правна помош ќе им се обезбедува на жителите на општините Велес, Градско и Чашка.

Поплочена и улицата Св. Кирил и Методиј

Заврши реконструкцијата на улицата Св. Кирил и Методиј со која старите коцки беа заменети со нови бехатон плочки

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »