Годинава велешани потенко ќе го мачкаат ајварот на леб

Ниски цени, квалитетен пипер, ама нема пари кај велешани

Велешките советници работеа во ноќна смена

46-тата седница на Советот заврши рано утринава во 4 часот, по 16 часа работа

Турски специјалитети за велешани

Бројните посетители се уверија дека македонската и турската кујна имаат многу сличности. Јадењата кои ги сретнаа а беа уверени дека се македонски турлитава, мусака, кори, јајчаник, полнети пиперки, јанија, дознаа дека имаат турско потекло.

Децата од Горно Јаболчиште и Чашка учеа глума и фолклор

Шеесетина деца од Чашка и Горно Јаболчиште заеднички ова лето неуморно работеа на учење на уметноста преку проектот ,,Наша сцена,, организиран од граѓанското здружени Центар за граѓански права ,,Мозаик,,

Турците се вратија дома, во велешко

Како изгледаше средбата со родното огниште во селото Иванковци и домот по 50 години

Велешките деца кампуваа и учеа по Европа

Осум деца од Велес летово еден месец престојуваа на два летни кампа, во Берлин Германија и Грац Австрија, во рамките на активностите на Детскиот меѓународен камп ЦИСВ. Тие заедно со нивните врсници учеа за толеранцијата, различностите и соживотот.

Чудоторна икона на св. Богородица во Велес

Иконата се наоѓала кај Марија Зрзанова. Од записите на Марко Цепенков.

Велес нема јавен часовник со точно време

Двата постојни на зградата на ДОЗ и пред Поштата одамна не работат. Каде да се постават нови?

Кровот на пазарот во Нова Населба прокиснува

ЈКП Дервен, кој стопанисува со просторот, пресметал за санација се потребни 5-6 милиони денари

Добри дол, а не Крива Круша е геогрaфскиот центар на Македонија

Македонија го доби географскиот центар, средиштето на земјата кој се наоѓа во месноста Длабок Дол, еден и пол километар северно од селото Долно Врановци велешко.

Станици од селата грда слика на железницата

Запустени железнички станици со осамени патници, се секојдневие по дел од македонските пруги. Помалите станици се грда слика, каде малубројните патници немаат нормални услови за да го чекаат возот на МЖ.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »