Уреден тремот и фасадата на бараката на НВО (фото)

Целта е подигање на свеста кај граѓаните за уреден и чист јавен простор

Европејците живеат подолго, но се подебели и премногу пијат и пушат

Здравствениот извештај покажува дека просечната очекувана должина на животот во 2015 година била 77,9 години, што е за една година подолго во однос на 2010-тата

Откриен споменикот на Ататурк во паркот Каршијака

Пет години подарокот од збратимениот турски град Адалар се чувал во гаража

Зимата доаѓа пред полноќ, петок во 23 ч и 22 мин

Не очекува топла зима, без снежни врнежи -тврдат метеоролозите

Пешачката патека на дел од Железен мост во Велес оштетена и опасна по минувачите

Граѓаните кои овој мост го користат како најкратка врска за центарот на градот, реагираат за состојбата, која е присутна со години

Подобрување на пристапноста за ранливата група на граѓани, лицата кои користат колички при движењето

Со 45 илјади швајцарски франци ќе се подобруваат условите за живот на лицата со ограничена мобилност

Учениците од Интернатот се погрижија за бездомните животни (фото)

Донирани се 50 кг храни,а душеци и ќебиња а средствата се собрани од хуманитарен настан на учениците од Интернатот

Пановски нај мустаќ, Тодоровски мустаќ во обид

Заврши шестото издание на месецот на машко здравје Мовембер. Во истиот период во велешка болница немаше слободни термини на урологија да се провери здравствената состојба

Промовирана брошурата за Пампикот

Hасловот e Легендата на градот Велес

Oтворен детски забавен парк за деца со ограничена мобилност

Денес 3-ти декември е Меѓународен ден на лицата со попреченост

Засадени се 125 садници дрвја и 35 илјади темјанушки низ градот

Реконструирани се и зголемени јавните површини во градот

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »