Наспроти ковид-19 заканата, за осум месеци во градот склопени 147 брака

Во овој период нема организирање на свадби но бројката покажува дека животот продолжува и без веселби

Се врати детскиот жагор и смеата во градинките (фото)

Од вкупно пријавени 404 деца на кои им е итно згрижувањето,на првиот ден присуствуваа 232 дечиња,во деветте објекти на градинките во Велес

Три децении од групата Ла Манш

Вложивме дел од себе за оваа група и оставивме силна трага во музичката историја на градот и на Македонија - вели Горан Мишка

Градинките подготвени, од среда децата се згрижуваат

За почетокот на работата, подготовките и како ќе се згрижуваат децата, со директорката на градинката Димче Мирчев од Велес, Маја Велиновска

Ѓуровски нов член на Советот, нов претседател засега нема

Ѓуровски беше член на Советот и во периодот 2005-та 2009-та година

Пронајдено телото на Спасе Димовски, кој исчезна пред три седмици, спасувајќи екипа на ЕВН од поројница

Братот Лефко, раскажува за вториот живот на Спасе, по настанот од 9-ти август 2001-та

Амбасадорката на САД Брнз, во посета на Велес

Амбасадорката Брнз искажала загриженост од штетите предизвикани од невремето што минатиот викенд зафати делови од територијата на Општина Велес

Превалчани ги пребројуваат штетите од саботното невреме

Поплавата во Превалец е резултат на невремето и големото количество на вода кое надошла а штетите се поради ударниот поплавен бран

Нивото на реката Вардар во Велес во опаѓање

Во неделата беа измерени највисоките 150 цм. летово. И Бабуна во Богомила вчера имаше рекордни 50 цм.

Поројот ја уништил околината на поројницата, по што било невозможно да се пребарува по исчезнатиот Спасе Димовски

Поројницата Белештевичка река, синоќа повторно направила пустош, однела дури и дрвја. Во такви услови не можеке да го пребаруваат теренот

Невремето од саботата вечер ја поплави населба Превалец (фото)

Има голема материјална штета, оштетена е инфраструктурата. Пожарникарите од десетина куќи испумпувале вода.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »