Мостовите на Врановска река и Тополка (фото)

За културното наследство, неистражено и непознато

Јагода Пачемска цветен моден креатор (фото)

Шеширите, букетите и единствените цветни фустани се дело на Јагода, за кои долго се зборува

Благцата на баба ги собраа на гурмански мегдан македонските жени

По 21 пат се одржа манифестацијата која ги афирмира старите блага, оставина од бабите

Карневалот во Рио (фото)

Како изгледа забавата во Бразил

Кинески хороскоп, година на Мајмунот

Започна на 8 февруари и ќе трае до 27 јануари 2017

За последниот барабанџија во Велес, Коце Трајков

По завршувањето на војната се до 60-та година велешани вестите од градот ги дознавале од Коце барабанџијата

Островот Рос, напуштен ама интересен, дел од историјата

На едно место , во Индијскиот океан, остатоци на Британската моќ, Индиската држава, Јапонската окупација

Изграден е летниковец во Младински

Има и лулашка за лица со посебни потреби

Велешани на највисокиот врв на Африка,на планината Килиманџаро (фото)

Тодорче Ѓоргиев и Љупчо Ѓоргиев се искачија на врвот Ухуру висок 5.895 м

За Богомилството (трет дел)

Богомилите биле против богатството, против феудалците, против црковната хиерархија,. Како Богомила го добила своето име?

Лани во Велешко родени 524 бебиња

Споредено со 2014-та има помалку родени бебиња. Во Градско новороденчиња 42, во Чашка 133

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »