Вонредните парламенти избори, закажани за 12 април, се одлагаат

Новиот датум ќе биде познат, после завршување на вонредната состојба поради корона вирусот

Од недела воведен полициски час од 21 до 6 часот

Со полицискиот час не се опфатени здравствените работници кои се работно ангажирни, припадниците на МВР, на АРМ, на противпожарните единици, лицата од комунална хигиена кои се на работа

Се рушат куќите на Паунови и Маневи, откако станаа опасност по минувачите

Куќите изгореа во пожар кои ги зафати на 20-ти декември лани

Утрово во 4,50ч. започна пролетта

Пролетта ќе трае 92 дена, 17 часа и 54 минути

Претседателот Пендаровски прогласи вонредна состојба поради корона вирусот

Вонредната состојба ќе трае 30 дена (засега)

Чистење на диви депонии и дезинфекција на јавните површини, со цел заштита од корона вирусот

ЈКП Дервен интензивно работи на повеќе локации во градот

Основен суд Велес со информација како ќе работи поради опасноста од корона вирусот

Потврдите и уверенијата судот ќе ги издава дневно и странките ќе можат да ги подигнуваат во 14,30 часот

Формирани мобилни тимови за помош на ранливи категории на територии на општина Велес, Чашка, Градско, Лозово

Оваа мерка е воведена поради ново настанатата состојба и подигнатиот степен на подготвеност и превенција во справување со корона вирусот

Душко Петров се повлече од советничкото место во локалниот Совет

Следен на листата на коалицијата на СДСМ е Ахмед Аљуш

Следните 14 дена во Македонија се затвораат градинките, училиштата, факултетите поради опасноста од ширење на корона вирусот , одлучи Владата

Се забрануваат сите масовни собири на отворено и затворено, сите културни настани на ниво на држава, а спортските настани да се одвиваат без публика

Жито маркети за 8-ми март на жените од ,,Борка,, (фото)

Средствата кои биле планирани за одбележување на празникот на жената,Жито маркети ги подари на Здружението за борба против ракот "Борка".

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »