Матуранти, првата албанска паралелка во Гимназија

Овој клас ќе биде запишан во историјата на најстарата Гимназија во Македонија, како прв кој четири години учел на албански јазик

Велес и Моршанск пред збратимување

Двајцата градоначалници потпишаа писмо со намери

Детелинка во Чашка, за лицата со инвалидитет

Во него секојдневно по неколку часа ќе бидат згрижени петнаесетина лица со посебни потреби. Со нив ќе работат четворица дефектолози.

За еден месец, две жртви под Вршник

Двајца велешани трагично ги завршија животите во карпестиот дел под Вршник

По долна Бабуна, никна дива населба

Иако овој предел локалната власт пред десетина години го прогласи за заштитено подрачје, и забранет е за градење, одреден број велешани започнаа да го узурпираат просторот и градат куќи

Изградена пристапна рампа за Младинскиот парк

Лицата со посебни потреби и децата во количка имаат обезбеден пристап до омиленото шеталиште на велешани

Во Горно Оризари за влез во ЕУ

Кога Македонија ќе влезе во ЕУ никој не може да одговори, рече евродипломатот Аиво Орав

Жедната Африка лежи на питка вода

Во Африка над 300 милиони луѓе немаат пристап до чиста вода за пиење. Најголемиот резервоар на подземни води се наоѓа во северна Африка, во големи седиментни басени, во Либија, Алжир и Чад.

Чикаго се подготвува за самитот на НАТО

Околу 10,000 луѓе, меѓу кои и 2,000 новинари, се очекуваат да дојдат во Чикаго заради настанот.Тајната служба проценува дека помеѓу 10,000 и 100,000 демонстранти ќе пристигнат во Чикаго

Адвокатите од Велес и Панчево се збратимија

Двете комори очекуваат блиска соработка во интерес на професијата

Заштитени од одрон на карпи

Велес заедно со УНДП ја заштитија црквата и три куќи од одрон на карпи

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »