Коцевски на Велес му е потребен дом за стари лица

Ќе се грижиме и за лицата кои се изложени на семејно насилство, на децата од улица, на бездомниците и на другите категории на граѓани

Невработени лица ќе бидат ангажирани да даваат социјални услуги за граѓаните

Проектот ќе се реализира и во Велес, во две основни училишта, каде стручни невработени лица ќе им помагаат на децата со попреченост

Протестен марш против убивањето на бездомните животни и фрлање отров по јавните површини (фото)

Забранетиот отров ,,Ланате,, се фрла по дворовите на училишта, градинки, спортски и детски игралишта и се доведува во опасност животот на децата

Матеј Петрески е првото бебе крстено во новата црква

Матеј е прв заведен во црковната книга, а истовремено била крстена и Анастасија Јовановска

Шакали и мечки го сардисаа село Еловец

Мечките го изедоа бостанот, шакалите влеаја страв .

Кандидати за градоначалник и советници во општините Градско, Лозово и Чашка

Вкупно има 9 кандидати за градоначалник и 11 листи, во трите соседни општини

Како велешанката Муриса ја запроси дечкото Емир (видео)

Венчалниот прстен во киндер јајце. Наместо наградно патување за Краков, брачна понуда

СДСМ - Дајте ни глас да го промениме Велес (фото)

На партиска конвенција одржана во Општинската сала, СДСМ ги престави нивниот кандидат за градоначалник, Аце Коцевски и кандидатската листа од 23 советници

Чадиев ветив 117 проекти реализирав 370 (фото)

ВМРО-ДПМНЕ на партиска конвенција, одржана во салата ,,Бели мугри,, ги престави нивниот кандидат за градоначалник Славчо Чадиев и кандидатската листа од 23 советници

Потпишан Кодекс за фер и демократски избори

Тројцата кандидати за градоначалник на Општина Велес ставија потпис на овој документ

Славица и Дејан први се венчаа во новата црква Св. Кирил и Методиј (фото)

За спомен на овој момент, младенците Здравеви од црквата добија на подарок икона

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237

АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »