Кровот на пазарот во Нова Населба прокиснува

ЈКП Дервен, кој стопанисува со просторот, пресметал за санација се потребни 5-6 милиони денари

Добри дол, а не Крива Круша е геогрaфскиот центар на Македонија

Македонија го доби географскиот центар, средиштето на земјата кој се наоѓа во месноста Длабок Дол, еден и пол километар северно од селото Долно Врановци велешко.

Станици од селата грда слика на железницата

Запустени железнички станици со осамени патници, се секојдневие по дел од македонските пруги. Помалите станици се грда слика, каде малубројните патници немаат нормални услови за да го чекаат возот на МЖ.

Велешанецот доктор Јовев во Загреб ја шири македонската музика

Доктор Јовев е еден од основачите на ансамблот 7/8. За нивната соработка со Масимо, Калиопи, Нина Бадриќ, Лука Нижетиќ, Радојка Шверко, Тоше проески

Велес ја бара локомотивата назад

Последната парна локомотива, сега обновена, да биде поставена на влезот од Железничката станица во Велес

Старата парна локомотива, подмладена во Колска

На Железничката станица во Велес се наоѓаат двете преостанати парни локомотиви во земјава.

Вардарски плански регион ќе набавува детска опрема за градинките

Заеднички ќе се набави опрема за спортски игри и дидактички предмети кои се користат во наставата за решавање на зададени проблеми.

Индија ќе стане најнаселена држава до 2050

Рапидно растечката популација во Индија во изминативе 100 години порасна за петпати и до 2050-та земјата ќе ја надмине Кина по бројност на наслението.

Мало парче рај на Земјата

Ова е малото градче Гиторн (Giethoorn) во Холандија. Таму нема улици, само водни канали, многу зеленило, заглушувачка тишина и прекрасен амбиент. Рај за очи и за душа.

Велешкото езеро Младост стана шкотското Лох Нес, кој го касна детето

ТРМР истражуваше за приказната која во Велес деновиве е тема број еден, што и кој го каснал детето пред некој ден

Волонтери од Митал помагаа во завршувањето на населбата Хабитат

Дваесетина волонтери од десетина земји на светот, сите вработени во Арцелор Митал помагаа во завршувањето на 24 стана наметени за лица со ниски примања и за млади брачни двојки.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »