Злата Мегленска 26 октомври

Од времето на турското владеење владеење во Македонија позната е единствената светителка - маченичка од Македонија,Злата Мегленска

Св. Филип 24 октомври

За животниот пат на апостолот Св. Филип

Наместо четири два нови кружни текови во градот

Кружен тек ќе има на влезот од правецот на Штип и кај железничката зграда и Авона

Тепев ослободен, се враќа во Велес

Откако обвинителството го повлече обвинението за злоупотреба на службена должност, Илија Тепев може да се врати од Бугарија

Нов одрон на земја за жителите од улица Коле Цветков

Лизгањето на земјата загрози десетина куќи во стариот дел на Велес, на улица Коле Цветков. Општината најавува од следната седмица ќе започнат градежните работи за санација

Младински парк во темнина

Ова не е затемнет екран, туку состојбата во Младинскиот парк, шеталиштето на велешани, во вечерните часови

Железниот мост со пешачка патека

Велешани безбедно и сигурно ќе можат да преминуваат преку Железен мост, откако е поставена новата патека

Помислите на гладните

Денес 16 октомври е светскиот ден на храната а македонскиот Црвен крст го одбележува ккао ден на гладта. Во Велес има 1.800 семејства кои се сиромашни. Помислите и Вие на нив

Човекот ја победи природата, сите чилеански рудари спасени

Сите 33-ца рудари во Чиле се извлечени на површината по 69 дена поминати под земја

Петмина кандидати за претседател на велешкиот суд

Заврши конкурсот за избор на претседател на Основен суд Велес, се јави уште еден, покрај претходните четворица кандидати

Починал берејќи ореви

Богомилчанец загина при пад од дрво, кога берел ореви

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »