Граѓанска акција ,,Заслужуваме подобро,

Во неа вклучени се 70 граѓански здруженија. Секој ден до 18-ти декември на плоштад Сармаале, активистите ќе имаат средби со граѓаните

Сарачот Никола Тутунџиев

Сарачи -мајстори кои изработувале предмети од кожа и кои биле во служба на рабаџиите и пајтонџиите

Плукаат по улица ама не плаќаат казни

За шест месеци откриени двајца пушачи во затворен простор - угостителски објект

Општината нема повеќе да доделува материјал, со кој граѓаните сами градеа потпорни ѕидови

Градежните работи се изведувале нестручно, што резултураше со паднати потпорни ѕидови изминтиот период

Реконструкцијата на улица Орце Шутев која се одолжи, ги разлути жителите

Надлежните ветуваат дека работите ќе завршат до крајот на месецов

Станарите од Хабитат се уште чекаат асфалтирање на улицата

Потпорниот ѕид се изгради летово ама никако на ред да дојде асфалтирањето. Надлежните најавуваат дека еден дел годинава ќе се заврши

ЛЦД Телевизор од Велес бајкинг за Болницата

Средствата се собрани oд трката која требаше да се одржи на Питијадата

Куќата на Мартинови, каде се мереше нивото на Вардар

Душанка Зимек раскажува како нејзиниот брат Ангел го мерел нивото и протокот, кога Вардар течел до нивниот дом

Таци го спасија од давање и сега го чува Интернационал

Уште еден пример на посветеност кон бездомните животни

Старата машина за влачење на Хаџи Наумови работи век и половина

Круме и Лепа се меѓу последните тројца мајстори за влачење во земјава

16 октомври Светски ден на гладта

Учениците од подрачното училиште во Башино село помогнаа на дел од ранливата категорија. Локалната власт подари 20 илјади денари, помош и за 54 семејства од Цревниот крст на Велес

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212

АНКЕТА »

На што ќе се греете зимава?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »