Децата со посебни потреби, работат на специјални компјутери

Децата со посебни потреби од Велес, започнаа да работат на специјализирани компјутери, прилагодени за нивна работа.

Да спортуваме сите

Велешани од 7 до 77 години години спортуваа а се собираа и пари за децата од социјално ранливите семејства

60 години матура! Честитки

365 дена х 60 години се 21900 дена. Да се брои е тешко а треба да се живеат. Честитки за овој редок јубилеј и многу здравје.

Потребна донација

Mајка на две прекрасни девојчиња има потреба од Ваша помош за итна операција...... Давате многу малку, а добивате МНОГУ.... Ве молам доколку сте корисник на T-MOBILE или Cosmofon (ONE) донирајте само 100 денари со вртење на телефонскиот број 070 143 143 // 075 143 250

Големите сесловенски просветители, Св.Кирил и Методиј

Денес е именден на Киро, Кирил, Кире, Мето, Методиј.. Честит за сите нив. Светите браќа Кирил и Методиј се основоположници на словенската писменост и литература и се заслужни за културниот развој на сите словенски народи.

Духови, Дуовден, Света тројца

Зошто на овој ден на гробот се оставаат ореови лисја, зошто се раздава, зошто се даваат бардачиња? За ова во продолжение

Малото село Ораовец нуди големи можности за одмор и здравје

Предлог каде да заминете на еден ден, претстојниот четиридневен викенд. Селото Ораовец вреди да се посети. Се гледа од патот Долги рид, кога одите за Чашка на левата страна, во густа шума високо во планината

Во Стоби пронајдени три значајни предмети

Пред три седмици во Римскиот храм од страна на археолозите пронајдени се неколку значајни материјални остатоци машка глава, глава на богот Дионис, мала женска глава, делови од женска скулптура,

Грешката ќе се исправи

Грешката при изградбата Младинскиот парк, со не поставување на пристапни патеки за лицата со посебни потреби и мајките со бебиња во колички, ќе биде исправена, најавуваат од локалната власт.

Спасовден

Празникот на Христовото вознесение- Спасовден се празнува 40 дена по Велигден и секогаш е во четврток. Четириесет дена по воскреснувањето Исус Христос им се јавувал на своите ученици и ги подготвувал за нивната идна активност.

Жителите на Превалец секој ден доживуваат земјотрес

Жителите на велешката приградска населба Превалец секој ден доживуваат земјотрес, но не како резултат на природно поместување на земјата, туку како последица на експлозиите од блискиот каменолом.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »