Студентите нови грубетчии, со дестинација САД

Се почесто слушаме како нечија ќерка или нечиј син заминале на четиримесечна работа во Америка. Две илјади млади на овој начин заминуваат секоја година

Среќна Нова 2013 година

Барем за малку повеќе од лани, нека Новата година Ви донесе поубави моменти

За фурната кај Читкушева чешма, постари податоци

Фурната е изградена околу 1800-тата година од извесен турчин Јусуф фурнаџијата. Таа од тогаш не престанала да пече леб

Храната, музиката ги зближува луѓето

Отворен ден на турската заедница во Велес

И Радио Дојче веле нема повеќе да емитува програма на македоски јазик

Откако изминатите три години Радио Франс интернешенел, Радио Слободна Европа и Pадио Би-Би-Си престанаа да емитуваат програма на македонски, од Новата година им се приклучи и радио Дојче Веле. Остана само уште Гласот на Америка

Со петарди по кучињата скитници

Здружение за заштита на животните „Обезбеди живот‘‘ апелира немојте да ги напаѓате кучињата, можете сами да се повредите

Признанија за најдобрите, без кои градот не може редовно да пулсира

Хуманист, занаетчија,полицаец, пожарникар, земјоделец, комунален работник, луѓе без кои градот не може редовно да живее

За угостителските објекти плус еден час од работното време

Ова се однесува за следните два викенди, за Нова година и за Божик

Соседите сами си ја обновија Читкушева чешма

И додека едни градат, кај Читкушева, други уништуваат кај Маалска чешма

Среќен Божик, за верниците кои го слават по Грегоријанскиот календар

Љубов, мир и милосрдие со сите Вас кои го славите и кои ја почитувате желбата и овој Божик да станеме подобри луѓе и подобри христијани. Мир со вас е честитката од Бискупот скопски и апостолски егзарх во Македонија Киро Стојанов

Тензично и во Велес, блокади на автопат, протести по улица

Настаните од пред републичкото собрание се одразија и на животот во Велес

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212

АНКЕТА »

На што ќе се греете зимава?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »