Пипи Долгиот Чорап, најпознатиот лик на Астрид Линдгрен

Авантурите на Пипи Долгиот Чорап настанале во најтешките моменти од животот на Астрид Линдгрен, кога ја негувала тешко болна ќерка Карин

Поради јаворот, кривата зграда е криво изградена

Деталниот план предвидувал поставеност покрај улица, градежниците ја изградиле подалеку од улица. Дали така сакале да го сочуваат јаворот е дилема која ќе остане за навек?

Одрон на камења ја прекинаа врската Скопје – Велес

Три дена автопатот од Катланово до Велес повеќе беше во прекин, отколку што е нормализиран

За Хрватска во ЕУ, овчарите по диплома

Хрватски овчари ги загреаја клупите и добија дипломи за одгледување на кози и овци, тоа е услов од ЕУ пред влез на некоја земја во тој сојуз

Десет дена се бара како исчезнат, а тој лежел во Болница

Драма со среќен крај во велешкото семејство Балови

Забелешки за комуналниот ред

Забелешките од граѓаните минимални, но актуелни

Нов куќен ред во Велес

Не е регулирано спружирањето алишта на тереса. Но се воведува ред за сечење дрва за огрев, поставување на рекламен огласен материјал по бандери и дрва,не смее да се кинат цвеќиња, ред во шетањето на домашни миленици и чувањето домашни животни, ќе треба да му го соберете изметот ако е тоа на улица..

Заборавениот белградски концентрационен логор, Старо сајмиште

Старо сајмиште бил најголемиот концентрационен логор во Југоисточна Европа, денес таму живеат 2,5 илјади луѓе

Македонскиот јазик официјален во Војводинска општина

Ова е првпат македонскиот јазик да биде прогласен за официјален надвор од Република Македонија.Општината е Пладниште, каде 11 отсто од жителите се Македонци

Пеш до седми кат, оти 28 години лифтовите на работат

Неслогата на станарите од седумкатницата на улица Методија Андонов Ченто е причина што 28 години тие одат пеш до нивните станови

И пиперката дава парче леб, ама е корав

Со ќумбиња и светики се грее расадот а се работи 24 часа, 12 во пластеник, 12 се дежура. Така работат 70 отсто од градинарите во Градско кои одгледуваат раноградинарски култури

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231

АНКЕТА »

Колку сте задоволни од настапот на македонските репрезентативци на ЕП во одбојка?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »