Како се станува Европеец за околу 4.000 евра

Шверцери на луѓе во ЕУ годишно заработуваат од 3 до 5 милијарди евра.

Се попишуваат гробните места од црквите во градот

Акцијата ќе трае две години за кој период 8000 гробние места треба да добијат име и презиме по сопствениците

Велешани жедни при суви јавни чешми

Откако чешмите работеа на нискитe зимски температури сега кога се стопли тие не течат. ЈКП Дервен најави нивно наскоро активирање

Најмалите држави во светот

Некои од нив можат да се поминат пешки за неколку часа, а тие поголемите брзо ќе ги поминете со велосипед на еден или два дена.

Куќата на Маџовски во Потокот, од плочки

Куќата ма Маџовски е една од знаменитостите на Велес, резултат на новото време, не е со вредност како старите со карактеристична архитектура како на Габерови, на Аликара, на Ѓоргови, Кушеви или Шукареви, но сепак е објект кој не може да се одмине, прескокне, заборави.

Во Скопје марш на мирот

По серијата меѓуетнички инциденти во Скопје и Тетово кога за седум дена беа повредени 20 лица, во Скопје се случи марш на мирот. Граѓаните на Македонија кажаа дека сакаат мир и соживот

17 март денот на најхуманите

Овој ден е на Црвениот крст и на доброволното дарување крв

Панко Брашнар ќе се врати дома, откако ќе се докаже дека е тој

ДНК анализата треба да покаже дали и каде почива Панко Брашнаров

Претепан, киднапиран и исчезнат. Каде е Ангел Стојанов?

Пет дена се бара на велешанецот Ангел Стојанов. Полицијата осомничи две лица , татко и син, за киднапирање

Илија Мајсторов е најстариот велешки пушкар

И покрај годините, 88 на број, тој знае да фати в рака огнострелно оружје и да го поправи. Не се предава пред годините, туку смело се носи со нив и спомените од минатите времиња.

Свечена закелтва на 15-тата генерација војници доброволци

Во Велес свечена заклетва дадоа уште една генерација војници за доброволно служење во АРМ

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »